Fransa’nın Strazburg şehrinde yaşayan Bayburt‘un Merkez ilçesine bağlı Alapelit Köylüleri piknik şöleninde bir araya geldiler.
Uzun yıllardır Fıransa’da gurbetçi olarak yaşayan Alapelit Köylüleri her sene düzenledikleri piknik şöleninde bir araya gelerek birlikteliklerini ve aile bağlarını sürdürüyorlar. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan gurbetçiler, piknik şöleni sayesinde Alapelit Köylülerinin birlik ve beraberliklerini asla bozmadıklarını ve yeni nesillerin birbirlerini tanıma ve kaynaşma ortamı sağladıklarını bildirdiler.
Piknik şöleni sabah kahvaltısıyla başladıktan sonra, katılımcıların sohbet ederek hasret gidermeleri ile devam etti. Daha sonra iki takım oluşturularak karma futbol maçı yapıldı. Futbol maçının ardından öğle yemeği ve çay servisi yapılarak birlikteliklerini bir sofrada yemek yiyerek sürdüren gurbetçiler çeşitli yöresel oyunlar oynayarak piknik şölenini sonlandırdılar.





